Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Modjaji Books

@ Sunday Times Books LIVE

Come to McGregor for the launch of Hester se Brood

Hester se BroodHester se Brood, by Hester van der Walt will be launched at the Karoux restaurant in the charming village of McGregor on Wednesday evening, December 9th. Guests will meet Hester van der Walt, the author, and Lies Hoogendoorn, her partner and the cover artist and illustrator. You will be treated to delicious local wines, breads and other delicioushnesses.

Please RSVP to Colleen at cdhiggs AT gmail.com or 0727743546 by the 4th December.

Here is the blurb of the book:

Hester se Brood is gesetel in ’n dorpie in die Klein Karoo, waar Hester van der Walt brood in ’n houtbakoond vir die plaaslike mark bak. Soos twee groot geeste van weleer, C. Louis Leipoldt en Martin Versveld, het sy ’n diepgewortelde, intuïtiewe aanvoeling vir die konneksie tussen siel en kos; veral kos wat met sorg, volgens tradisionele beginsels en metodes, voorberei word. Saam met gulhartige porsies sielskos, verskaf hierdie eerlike (en heerlike) plat-op-die-aarde boek ook resepte wat jou gaan wys hoe om klasieke Europese brode, soos ciabatta, focaccia, kitke en baguettes te bak, asook plaaslike gustelinge, soos outydse soetsuurdeegbrood.

’n Fyn sin vir humor, en ’n groot waardering vir die magiese spel tussen vuur en hout, graan en sout, water en gis en tyd – die basiese elemente wat nodig is om goeie brood te bak – maak hierdie boek net so onweerstaanbaar soos die reuk van brood, kraakvars uit die oond.

The publication of Hester se Brood was made possible by a grant from the Hiemstra Trust.

Book details

 

Please register or log in to comment